Як і з чого роблять сухе молоко

2 views 05:19 0 Comments 2024

Сухе молоко практично не відрізняється від звичайного. Цей продукт виготовляється з натурального коров'ячого молока, а значить в ньому зберігаються ті ж корисні властивості, що є і в рідині. Головною перевагою сухого молока є те, що в його складі великий вміст вітаміну В12, що дуже корисний для хворих на анемію.

Сухе́ молоко́ — дрібно розпилений сухий порошок білого кольору зі світлим кремовим відтінком, який виготовляється зі звичайного пастеризованого молока способом згущення та висушування, при цьому зберігаючи властивості свіжого молока. Сухе молоко відновлюють розчиняючи його у теплій воді.

Сухе молоко складається з жирів, білків, молочного цукру і мінеральних речовин. До складу сухого знежиреного молока (СОМ) входить значно менше жирів, ніж до складу сухого цільного молока (СНМ), при цьому у сухого знежиреного молока в складі присутні більше білків і молочного цукру.

Сухе молоко – як використовувати правильно Порошок потрібно обов'язково розчинити у теплій перекип'яченій воді і добре розмішати, щоб не утворилися грудочки. Вода активно взаємодіє з білками продукту, а в результаті виходить відновлене молоко.

Для розведення п'яти ложок порошку (25 г) візьми один стакан теплої води (200 мл), додаючи її поступово. Активно перемішуючи протягом усього процесу, досягни однорідної консистенції, а потім залиш суміш на 15 хвилин, щоб білки збільшили свій об'єм.

У сухому молоці зберігаються такі важливі для організму людини вітаміни як вітамін А, Е, РР, С, а також вітаміни групи В. Також цей продукт характеризується достатнім вмістом кальцію, магнію, фосфору, селену, марганцю, заліза, хлору, йоду і інших мікроелементів. Сухе молоко практично не відрізняється від звичайного.





Сухе молоко буває двох видів і розрізняється по тому, скільки певних речовин міститься в одному грамі порошку. Перший вид — це цілісне молочко. Його термін зберігання порівняно малий, а велика калорійність. Другий вид — знежирене. В ньому жирів в 25 разів менше, ніж у першому …