Де зберігати консерви у квартирі?

1 views 05:19 0 Comments 2024

Найкраще відправляти консерви на зберігання у коробках або ящиках у сухе та прохолодне приміщення. Правильно, якщо з виробництва консерви в жерстяних банках змащують технічним вазеліном. Вдома його не можна витирати, він береже тару від корозії.

Квашені та солоні овочі та фрукти повинні зберігатися при температурі від 0 до 4 градусів, тому їх часто зберігають у холодильнику. М'ясні консерви, гриби або подібні продукти слід зберігати за 3-8 градусів. Будь-яку консервацію категорично заборонено зберігати при мінусовій температурі.

Що зберігати без холодильника?

  • Консерви (Овочеві, фруктові, м'ясні, рибні, джеми, варення). …
  • М'ясо сушене та в'ялене;
  • Крупи (рис, гречку, кус-кус, булгур, пшеничну крупу та інше зберігайте у герметичній тарі у прохолодному сухому приміщенні), бобові (нут, сочевиця, горох);

Загальний температурний режим – від 0 до 20 градусів. Вологість повітря має перевищувати 75%. В принципі, для зберігання відмінно підійде просте приміщення: провітрюване і сухе. Краще якщо консерви у жерстяних банках будуть зберігатися у темному місці, оскільки сонячні промені згубно впливають на метал.